Microcosmos, a més del llibre de Magris i el recull de peces per a piano de Bartók, representa la idea d’allò que és un conte, una espècie d’univers minúscul, independent i únic, un món a part.

Amb una necessitat patològica d’etiquetar les coses podrien dir de Microcosmos que és una revista de contes, literària, cultural, de lletres, d’humanitats… Però el que interessa realment són els relats de qualsevol tipus, les històries, la narrativa (també audiovisual) perquè tot això forma part de l’ésser humà. A través de tot això les persones expressem les nostres inquietuds  i preocupacions individuals però també les d’una societat. D’aquesta manera ens coneixem una mica –només una mica– més.

Microcosmos és un projecte sense ànim de lucre que pretén difondre i donar a conéixer obres d’autors que tenen alguna cosa interessant a dir. Volem fer-ho amb una veu pròpia, parlant, tan bé com puguem, de llibres, d’art, d’idees.

Microcosmos vol fer-te passar una bona estona mentre aprens alguna cosa. Vol ser una publicació per llegir i rellegir, regalar i compartir. Volem fer pensar a la gent, a tothom, perquè es pot ser popular sense haver de caure en l’estereotip. Com que volem arribar a tothom, qui vulgui pot descarregar-se la revista gratuïtament a través de la web. La publicació està sota una llicència Creative Commons d’atribució, no comercial, sense obra derivada: això vol dir que pots compartir els continguts (de fet, si ho fas estarem encantats) sempre i quan no es modifiqui l’obra, no es tregui un benefici comercial i se citi sempre els autors dels treballs.